By: Divikeeh

Rólunk

  Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia 

az Úr 2001. esztendejében alakult Sátoraljaújhelyben.

  
 


A társulat neve egyszerűen magából a gólyaláb népies elnevezéséből született.

A régi vásári komédiások boszorkányos ügyessége, a vándorszínészek, és muzsikusok páratlan hangulata jellemzi a társulat 45 perces műsorait.

Az elmúlt 19 esztendőben körülbelül 1000 helyen fordultunk meg határon innen és túl. A fesztiválokon, falunapokon, vásárokon és egyéb más rendezvényeken minden alkalommal sikerült megnevettetni és jókedvre deríteni a publikumot.

 Minden egyes műsorban keressük azon „talaj menti” bámészkodókat, akik segítségével, megvalósíthatjuk világszámainkat.

Amit a társulat garantál:

- tartalmas szórakozás kicsiknek és nagyoknak

- páratlan látvány, felejthetetlen élmény

- izgalmas világszámok, rémisztő magasság szédítő mélység

- ha társulatunkat megkínálják pörkölttel azt maradéktalanul, elfogyasztjuk

 Amit a társulat nem garantál:

- nem szedünk cseresznyét és nem csipeszelünk függönyt

- nem nézünk le senkit, ellenben ránk mindenki felnézhet:

- nem használunk olyan képi és hanghatásokat melyek a gyerekeket, megállítanák a   fejlődésben

- nem hallgatunk mulatós zenét, és nem gyűjtjük a Kiszel Tünde naptárakat


Mindegyik produkciónkban félelmetes magasságból óriásbábokkal és természetesen élő zenével kápráztatjuk el a nagyérdemű publikumot.

 

                                                                                    

  ELŐADÁSAINK


Vásári komédiák Gargulya módra

Az előadás hagyományos vásári komédiás szórakoztatás, élőzenei kísérettel és boszorkányos ügyességgel. Többek között bemutatkozik: Miska bácsi a Hortobágy réme, aki egyetlen ostorcsapással képes meghajlítani a teret. Üzgür és Güzgür a Világ két legkisebb törpetáncosa egyenesen Isztambulból. Kakas Karcsi az Univerzum egyetlen óriáskakasa és idomára Hans Jürgen Zichereis. A félelmetes óriáskígyó és egy hamisíthatatlan céllövő világszám.


 


Betyárparádé…

(avagy) Szegfű Imre a hargitai havasok rettegett betyárjának kalandozásai.

Imre bácsi bejárta az egész Világot ahol nagyon sok érdekességgel találkozott. Pl. Cifra Vilmos huszárkapitánnyal, aki élete során 300 nyertes csatán van túl, vagy mondjuk Szerjózsával a szibériai barnamedvével, aki a moszkvai nagycirkusz nyugdíjas fellépője. De a mélyen tisztelt publikum megismerkedhet: Wella Kázmér udvari borbéllyal vagy Fotó Ottó vásári fotográfussal is. Az előadás végén egy igazi erőemelő világszámmal kedveskedünk a talaj mentiek számára. 

Magyar Karácsony:

Az előadásban a hagyományos téli ünnepkörhöz, karácsony havához kapcsolódó népszokások, hiedelmek jelennek meg a társulattól megszokott jó hangulatban.

Így a műsor szereplője lesz a világ egyetlen aranytojást tojó tyúkja, megelevenedik Szent Miklós Püspök legendája, a nagyérdeműt szórakoztatják a Regösök és a Lucázók, Laci bácsi a leghíresebb asztalos elkészíti a Luca széket, amiről meglátja a boszorkányt. Az előadás végén, pedig egy valódi világszámmal kívánnak a szereplők Boldog Karácsonyt!

 
Itt a Farsang áll a bál…

Figyelem, figyelem! Közhírré tétetik, a farsangi ünnep most elkezdődik.

Ide gyöjjön apraja, nagyja ki a maskarákat látni akarja!

Aki itt van, haza ne menjen, aki itt nincs meg se jelenjen!

Ajánljuk az előadást hagyományos Farsangi rendezvényekre, télűző programokra, disznótoros fesztiválokra.

 


 

Szerbusz Baksus pajtás, avagy Gyuszi bácsi az öreg csősz történetei

A történetben minden benne van, ami egy jó szürethez kell. Vincellérek versengése, boros gazdák mestersége, az öreg csősz ügyetlenkedése, szőlő tolvajok csínytevése.

  

Felvonulás, hívogató, toborzó:

Mivel gólyalábon masírozva magasságunk meghaladja a 3.5 métert, nem beszélve azokról, jóízű muzsikákról, amit menet közben zenélünk, ezért még a hátsó konyhában töltött káposztát főző Mari nénit is kicsalogatjuk a búvóhelyéről. Összetoborozzuk a falu apraja nagyját, kihirdetjük, a napi eseményeket elmondjuk a fontos történéseket.

 


 

Garagulya Teátrum – Vásári Komédiák

A Garagulya Teátrum a Gólyalábas csapat legkisebb testvére. Az elmúlt évek alatt elegendő tapasztalatot szereztünk ahhoz, hogy kitaláljunk egy olyan előadást, ami főként óvodások és kisiskolások részére készült. 1 fő játékmester és egy muzsikus segítségével varázslatos történetekbe csöppennek a lurkók, sőt ők is a történet szereplőivé válnak.

A 45 perces vidám történetben megjelenik Cifra Vilmos huszárkapitány, aki elveszett seregét keresi, a világ egyetlen aranytojás tojó tyúkja, Grózberger híres erőművész, illetve sok furfangos szereplő. Élőzenei kísérettel, vidám pillanatokkal kápráztatjuk el a ifjoncokat.

                                        
                                          Furfangfalva lakói
A Garagulya Teátrum kicsiknek-nagyoknak családoknak szóló új előadása. Kelekótya szereplők slamasztikában, avagy Furfangfalva csirkefogó lakói lélegzetelállító világszámokkal.
Utánozhatatlan kavalkád mint egy 45 percben.